Loading

Basset

0,01 RON cu TVA

Basset Click pe imagine pentru varianta marita

Basset este un caine cu un miros foarte fin, activ, energic si foarte mobil. Basset are o tehnica aparte de a vana si ii place foarte mult sa urle si se asmute usor asupra prazii. Este un caine usor de dresat, inteligent si curios , ascultator, afectuos si vesel. Este un excelent companion, dar care are nevoie de miscare exercitiu fizic regulat. Se poate dresa usor pentru a fi un paznic de nadejde.

Cainii Basset Hound se remarca ca fiind caini de vanatoare dar si caini de companie iar numele de Basset provine de la membrele lor scurte, mai precis de la frantuzescul "bas" -jos.

Ca infatisare, capul este bombat si urechile lungi sunt caracteristicile rasei, pielea de pe membre este incretita. Labutele sun mari. Cainii Basset sunt imperecheati in variante bi sau tricolore. Cozile Basetilor sunt lungi.

Este folosit la vanatoarea de iepuri, caprioare, vulpi, fazani si mistreti. De asemenea, ca un deosebit caine de insotire. Caine linistit, prietenos, inteligent, devotat, iubeste copii. Poseda un simt olfactiv bine dezvoltat, o mare siguranta la urmarirea vanatului, este tenace si neobosit in lucrul sau, desi cam domol.

Anglia este tara de origine a rasei Basset Hound. Aportul fondului genetic al rasei de copoi Bloodhound a contribuit la acutizarea simtului olfactiv al bassetului si in marirea conformatiei trupului si lungimea capului. Cainii din rasa Basset se remarca pentru performantele care dau dovada la vanatul iepurelui de camp si a altor animale mici.

Cainii din aceasta rasa au o tendinta spre obezitate si infectii la urechi. Inaltime: mascul 35 - 38 cm; femela 35 - 38 cm, greutate aproximativa: mascul 30 kg; femela 28 kg.

Clic aici pentru ACCESORII CAINI DE VANATOARE