Loading

Copoi

0,01 RON cu TVA

Copoi Click pe imagine pentru varianta marita

Copoiul are aptitudinile necesare pentru a vana singur, la mare distanta fata de stapan. Glasul unui copoi este sonor, cu o tonalitate inalta fiind astfel usor de sesizat de la departare si dand un farmec aparte vanatorii. La descoperirea unei urme proaspete semnalul este dat pe un ton plangaret. Singur sau in cuplu, el va gasi vanatul, il va hartui si il va indrepta spre linia de tir.

Copoiul este energic, curajos, atent, calm si echilibrat, ferm si plin de temperament este una dintre rasele de caini care suporta cu usurinta temperaturi extreme.

La Copoiul Ardelenesc culoarea de fond este negrul. Parul este scurt, strans, drept, stralucitor si bine intins pe piele. Un par sarmos, moale, ondulat sau rar reprezinta un defect de eliminare. Pe bot, front, piept si membre sunt marcaje de culoare alba, insa albul nu trebuie sa depaseasca 20% din suprafata corpului. Acest marcaj se gaseste uneori si la extremitatea cozii.

Copoi Ardelenesc este o rasa foarte veche ce dateaza din secolul al IX-lea si are ca tara de origine Ungaria. Evolutia si dezvoltarea acestor caini de rasa a fost influentata atat de schimbari climatice si geografice, cat si de tipurile de vanatoare. Astfel, rasa Erdelki Kopo (denumirea originala) a fost extrem de apreciata inca din Evul Mediu cand acesti caini de rasa erau preferati de nobilime in partidele de vanatoare.

Capul unui caine de rasa Copoi Ardelenesc este usor bombat, destul de lung, dar nu ascutit, cu protuberanta occipitala neaccentuata si arcadele sprancenelor abia vizibile. Pe sprancene exista intotdeauna un marcaj de foc, de culoare nu prea inchisa, de forma unui punct, marcaje ce exista si pe bot si membre.

Corpul are forma dreptunghiulara, cu greaban accentuat si crupa usor inclinata. Diferentele intre masculi si femele sunt evidente. La femele se tolereaza o regiune lombara un pic mai lunga. La masculi, cele doua testicule trebuie sa fie evidente, normal dezvoltate si complet coborate in scrot. O femela poate da nastere la 6 - 12 pui, iar media de viata a cainelui de rasa Copoi Ardelenesc este de 10-12 ani.

Clic aici pentru ACCESORII CAINI DE VANATOARE