Loading

Foxhound

0,01 RON cu TVA

Foxhound Click pe imagine pentru varianta marita

Foxhound-ul este un caine de vinatoare care se foloseste mai ales in Marea Britanie, la vinatoarea de vulpi organizata de vinatori calare insotiti de haite de caini gonitori. Acest mod de vinatoare are radacini adinci in istoria nobiliara si regala a Marii Britanii, organizindu-se si astazi astfel de partide, in aproape aceeasi forma ca si acum 2-3 secole. Foxhoundul face parte din aceeasi clasa ca si bloodhoundul (clasa FCI - nr.6) - si anume caini de tip copii cu miros pe urma de singe.

Cainele pentru vulpi american este un descendent al cainilor englezesti adusi pe taramul fagaduintei, America, la jumatatea secolului al XVII-lea pentru a vana vulpile. Rasa a fost initial dezvoltata in Virginia, Maryland si Kentucky. Cainii de vanatoare frantuzesti si irlandezi au fost, de asemenea, utilizati pentru a perfectiona rasa, astfel fiind creat cainele pentru vulpi american din zilele noastre.

De-a lungul timpului, cainele pentru vulpi american a fost utilizat pentru a vana animalele salbatice si, initial, se pare ca fusese folosit pentru a lua urma indienilor americani. Caine de vinatoare tipic englezesc, adaptat stilului si modului de vinatoare al nobilimii engleze, Foxhoundul este un adevarat caine gonitor, cu un miros deosebit, folosit cu precadere la vinatoarea de vulpi, dar si la cea de mistret sau cervide. Rolul sau in terenul de vinatoare este similar copoiului nostru - dar in plus fata de acesta beneficiaza de un "nas" extraodinar si de o mai mare vitalitate in teren.

Este o rasa foarte activa, care, de cele mai multe ori, prefera sa-si petreaca timpul intr-o „gasca” cu alti caini, are nevoie de multa miscare si este un companion supus si loial. Este prietenos cu oamenii si un bun companion pentru copii, dar are tendinta de a prefera compania altor caini. Cainele pentru vulpi american este un vanator innascut, dar, cu putina rabdare, poate fi dresat si pentru a fi un caine de paza vigilent. Aceasta rasa poate fi dificil de educat   sa-si faca necesitatile fiziologice in afara caminului.

Aspectul general este puternic, cu taieturi clare si ferme, bine balansat. Totodata agil si puternic, foxhoundul degaja energie. Capacitate naturala de a vina, prietenos cu oamenii si lipsit de agresivitate fata de acestia. Necesita plimbari lungi de antrenament si nu poate fi crescut in lant sau in padocuri inchise. In Romania poate inlocui cu succes copoiul ardelenesc la vinatoarea la goana de vinat negru. In plus poate face si urmarire pe urma de singe.

Cainele pentru vulpi american este un caine de talie medie, cu un bot lung si picioare lungi si drepte. Labele sunt mici, ca de pisica, iar urechile sunt situate sub linia fruntii si pendulante. Ochii sunt mari, bine distantati, caprui, staruitori. Desi este asemanator ca infatisare cu cainele pentru vulpi englez, cainele pentru vulpi american este mai zvelt si mai inalt. Coada este purtata usor rasucita la varf. Un adult poate cantari in jur de 29-34 kg si poate atinge o inaltime la nivelul greabanului de circa 53-64 cm.

Clic aici pentru ACCESORII CAINI DE VANATOARE