Loading

Golden

0,01 RON cu TVA

Golden Click pe imagine pentru varianta marita

Golden Retriever-ul este un caine de talie medie, robust, bine proportionat, cu un cap moderat de rotund, mai mult lat decat lung si ochi in diferite nuante de maron, cu gene inchise la culoare. La Golden are botul este conic, dar lat, prevazut cu un nas de culoare neagra. Stopul frontal este evident. Urechile sunt de dimensiuni medii, triunghiulare si pendulante, cazand pana aproximativ la nivelul falcii. Gatul si coapsele sunt musculoase. Pieptul este adanc. Coada este lunga, dar niciodata racusita, imbracata de un par abundent, care ii da aspectul unui steag.

Este un companion plin de viata si afectuos cu o personalitate calina. Daca nu ar fi de talie medie, Golden Retriever-ii ar fi "caini de poala" (lapdog). Desi, in general, nu este un caine zgomotos, acest animal de casa va anunta sosirea vizitatorilor. Foarte usor de educat si dresat, Golden Retriever-ul va fi intotdeaua rabdator si gentil cu copiii. Sunt loiali, dragalasi si doritori de a-ti face mereu pe plac.

O trasatura caracteristica comuna Retrieverilor este ca se maturizeaza fizic si mai ales mental, destul de tirziu. La circa 12-14 luni, cresterea lor in inaltime este incheiata, dar vor mai lua in greutate inca cel putin 1 an. Mental, ei sunt pui pina la cel putin 2 ani. Se adapteaza oriunde, la tara, la oras, intr-un apartament. Prefera o viata activa, dar nu debordeaza de energie ca terierri.

Cele mai bune rezultate, la aportare, se inregistreaza la recuperarea din apa. Categoric din apa nimeni nu aporteaza mai bine decit un retriever bine educat pentru vinatoare. Vinatorii de pasari de balta apreciaza in mod deosebit ajutorul pe care il capata de la aceast caine. In plus cainele este si un foarte companion, agresivitatea fiind considerata defect - care duce la excluderea de la imperechere.

Pot fi exuberanti si distrugatori cand se plictisesc. Printre talentele Golden Retriever-ului se numara: vanatoarea, luarea urmei, recuperarea diferitelor obiecte, detectarea narcoticelor, indrumarea persoanelor cu handicapuri (orbi, surzi, etc.), agilitatea si perspicacitatea. Sunt foarte buni caini inotatori.

Prietenos cu toata lumea, inclusiv cu alti caini, Golden Retriever-ul are instincte diminuate de caine de protectie. Desi e putin probabil sa atace, Golden-ul este un caine de paza bun, atentionand sonor in cazul apropierii vreunui strain. Acest caine trebuie sa fie in permanenta in centrul atentiei oamenilor pentru a fi pe deplin fericit. Daca este izolat de oameni sau lasat singur perioade lungi de timp, Golden-ul poate deveni rautacios si neascultator.

Golden Retreiver-ul este un caine inteligent si foarte usor de dresat. In afara de faptul ca sunt vanatori excelenti, aceasta rasa a fost antrenata pentru a acompania persoanele invalide (caini-calauza pentru orbi). Golden Retriever-ii au fost, de asemenea, utilizati pentru detectarea drogurilor si in actiunile de cautare si salvare.

Necesita miscare zilnica, adorand sa recupereze mingiile sau alte jucarii. Astfel, miscarea necesara este foarte usor de asigurat. Acest caine trebuie plimbat suficient si nu-l hraniti in exces, pentru ca are tendinta la supraponderabilitate.

Golden Retriever-ul adult prezinta o inaltime la greaban de 56-61 cm la mascul si 51-56 cm la femela si o greutate de 27-36 kg la mascul si 25-32 kg la femela.

Clic aici pentru ACCESORII CAINI DE VANATOARE