Loading

Musterlander

0,01 RON cu TVA

Musterlander Click pe imagine pentru varianta marita

Cu toate ca este o rasa mai noua, Munsterlanderul, este un caine deosebit, foarte robust, cu un nas fin, bun alergator, care lucreaza bine si in apa. Caracterul Munsterlander-ului este prietenos, fiind si un bun animal de companie.

Nu necesita mult spatiu pentru crestere, dar necesita multa miscare si exercitii. Relativ putin folosit la vinatoare in aceasta parte a Europei, Musterlanderul este destul de popular in rindul vinatorilor francezi, germani, spanioli si italieni.

Musterlanderul este un caine prepelicar, de origine germana. Este rasa cea mai "tinara" de caini de vinatoare - recunoscuta oficial, insa in Germania ea are radacini vechi, fiind cunoscuta si folosita de secole.

Cunoscuti si sub numele de Pointer german cu par lung, stramosii Musterlanderului erau caini des folositi la vinatoare si munca. Pe masura selectiei si incercarii de obtinere a unui standard al rasei de Pointer german, specialistii germani s-au oprit pentru acesta la culoarea de maro cu alb (aceasta fiind si singura culoare care atesta o rasa pura de Pointer german cu par lung).

Caracter dinamic, lucreaza bine atit pe pamint cit si in apa. Musterlanderul este originar din regiunea Munster (Germania), fiind atestat pe la sfirsitul sec. 19. Sunt cautati in mod special de vinatori, datorita calitatilor lor mai bune in teren.

Infatisarea Musterlanderului este un amestec de setter si spaniel. Atit in varianta de talie mare cit si cea mica, Musterlanderul este un caine avind corpul acoperit cu par cu firul lung, des, culorile rasei variind intre negru sau maro cu alb. Aspectul general este energic, cu un corp ateltic si musculos.

Este un caine de talie medie spre mare, solid, musculos, cu un aspect patrat si o infatisare eleganta. Capul este lungiet, craniul nu prea mare si rotunjit, botul potrivit de lung cu un nas mare si negru. Ochii sunt de marime medie si de culoare inchisa. Urechile sunt late, prinse sus, lasate pe langa cap. Coada este lunga si purtata lasat. Blana are un par de lungime medie, drept sau usor ondulat pe urechi, coada si picioare. Are culoarea alb cu pete mari si mici negre.

Este un caine inteligent, curajos, vigilent, prietenos, dornic de munca, destul de zgomotos si uneori dominant. Este ascultator si devotat stapanului si familei acestuia, iubitor si rabdator cu copiii, prietenos cu toata lumea inclusiv cu alti caini si alte animale.

Dresajul trebuie facut de o persoana ferma, cu experienta pentru ca acest caine are o fire usor dominanata. Dar cu un dresaj consecvent, ferm dar fara a fi dur sau sever se pot obtine rezultatele dorite. Inaltime 58.0 - 65.0 cm, greutate 20.0 - 29.0 kg.

Clic aici pentru ACCESORII CAINI DE VANATOARE