Loading

Pudel

0,01 RON cu TVA

Pudel Click pe imagine pentru varianta marita

Din punct de vedere vinatoresc Pudelpointerul a fost creat pentru a lucra ca un caine de aret la ses, la vinat mic, dar si pe urma de singe la vinatul cu par ranit. Totodata este un excelent aportor. In particular pudelpointerul trebuie sa fie prietenos, un companion placut pentru stapin si familia lui, cu valente de paza a locului unde traieste. Pudelpointerul este usor de dresat, in ciuda neastimparului sau permanent. Este usor de confundat cu bracul german cu par sirmos dar cunoscatorii vor deosebi imediat cele 2 rase.

Pudelpointerul este mai rudimentar si "salbatic" ca aspect, neavind nimic comun din liniile fine ale bracului. Petele albe trebuiesc sa fie concentrate in zona pieptului, in rest roba blanii trebuie sa fie maro sau negru. In terenul de vinatoare, se pot deosebi cele 2 rase, in mod evident dupa viteza de efectuare a chetei si dupa placerea cu care pudelpointerul aporteaza vinatul. Deasemenea spre deosebire de brac, pudelpointerul merge pe urma de singe, aproape ca un limier.

Culoarea obisnuita a pudelpointerului este maro sau negru, dar se permit si exemplarele combinate cu alb. Blana ideala a cainelui din aceasta rasa este sirmoasa, aspra, densa dar se permit multe variatiuni pe aceasta tema. Unele exemplare au par scurt, altele au parul lung si sarmos. Crescatorii de Pudelpointer din ziua de astazi trebuie sa pastreze caracterul de excelent vinator al cainelui, dar trebuie totodata sa cizeleze rasa pentru a obtine si un bun caine de companie.

Pudelul este un caine inotator excelent, descurcandu-se bine si pe teren. Cainele este foarte inteligent si este considerat de multi ca fiind cel mai inteligent caine dintre toate rasele. Ei invata repede si de buna voie, desi, unele exemplare au tendinta de a se distra multumindu-si stapanii prin efectuarea de trucuri in loc sa invete comenzile. Pudelii au fost antrenati cu succes pentru a fi supusi, pentru a vana si chiar pentru a deveni caini de paza.

Clic aici pentru ACCESORII CAINI DE VANATOARE