Loading

Setter

0,01 RON cu TVA

Setter Click pe imagine pentru varianta marita

Setterul este un caine de talie medie spre mare, suplu, zvelt, elegant. Capul este fin, lung, craniul oval si usor bombat, bot lung cu nas mare, negru. Setterul irlandez este unul din cei mai frumosi si eleganti caini englezesti de vanatoare. A fost creat din Setterii, Spanielii si Pointerii englezi si Setter Gordon in secolul al XVIII-lea pentru a fi folosit la vanatoarea de pasari de munte.

Este un excelent caine de vanatoare in orice teren, un bun inotator, nu foarte bun pontator. Este un cautat si iubit caine de companie.

Ochii sunt distantati, migadalati si caprui. Urechile sunt pozitionate in jos, spre spate, de lungime medie, rotunjite la varf si lasate pe langa cap. Coada este de lungime medie, cu varful usor curbat, lasata sau ridicata cel mult la nivelul spatelui. Blana are un par de lungime medie, drept, des, lung si matasos formand franjuri pe partea superioara a urechilor, pe partea posterioara a picioarelor, pe piept, gat si burta.

Datorita infatisarii sale extraordinare, Setterul Irlandez capteaza atentia tuturor celor ce il intalnesc. Acest caine rosu din insulele Emerald este cunoscut in intreaga lume pentru blana sa de un rosu aprins si datorita personalitatii sale vesele. Setterul Irlandez rosu a avut la baza un caine rosu cu alb, si abia la inceputul secolului al 19-lea un caine in intregime rosu a atras atentia crescatorilor de Setter Irlandez.

In acest moment exista doua tipuri diferite de Setter Irlandez. Cel folosit la vanatoare este mai mic si are oasele mai subtiri; cel folosit in ringurile expozitiilor de frumusete este mai mare, are osatura mai groasa, iar blana este abundenta. Inaltimea Setterului este motiv de controversa si astazi.

Cei ce cresc Setteri pentru vanatoare sustin ca cresterea in inaltime (lucru intalnit la Setterul de show) reduce rapiditatea si eficienta cainelui la vanatoare. Pe de alta parte, crescatorii Setterului de show sustin ca Setterul este capabil sa isi indeplineasca indatoririle la vanatoare indiferent de statura sa.

Este un caine inteligent, muncitor, sanatos, excelent vanator, un caine plin de vigoare. Este un atlet distins, dand impresia unui caine pur sange, suplu, zvelt si cursiv in miscari. Tinuta este mandra si nobila. Setterul Irlandez este unul dintre cei mai frumosi si eleganti caini englezesti de vanatoare.

Este energic, vioi, prietenos, entuziast. Este ascultator si devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii, iar pe straini ii va latra. Daca este socializat de mic cu alti caini si mai ales cu alte animale din gospodarie nu vor fi probleme.

Este recomandat persoanelor active care isi pot face timp liber pentru a se ocupa de caine deoarece ii plac plimbarile lungi, ii place sa alerge pe langa o bicicleta, ii place sa hoinareasca mai des daca simte un miros interesant si poate pleca de langa stapan.

Dresajul acestui caine trebuie sa fie ferm, consecvent, echilibrat, dar fara a fi sever, ci facut cu o voce blanda, afectuoasa. Trebuie invatat de mic sa vina cand este chemat caci ii place sa urmeze mirosurile interesante si nu mai raspunde la chemari.

Clic aici pentru ACCESORII CAINI DE VANATOARE