Loading

Teckel

0,01 RON cu TVA

Teckel Click pe imagine pentru varianta marita

Teckel-ul cu par scurt este cel mai cunsocut dintre toate rasele de Teckeli. Este un caine de talie mica, scund, picioare mici si viguroase, un corp foarte lung, pieptul proeminent cu cate o adancitura pe fiecare parte (forma unei prore de corabie). Teckel-ul are capul este alungit, format conic, botul este usor arcuit.

Ochii sunt de marime medie, migdalati, ovali si de culoare inchisa. Urechile sunt lungi, rotunde la capete, plate, foarte mobile, prinse sus si atarna pe langa cap. Coada este lunga, subtire, usor curbata la varf si purtata in jos. Blana este scurta, dreapta, neteda, stralucitoare si moale. Poate fi brun-roscata, neagra si mai rar sunt ciocolatii sau tigrate.

Este o rasa veche germana dupa denumire si este un caine caracterizat printr-un corp alungit si picioare scurte. Jucaus, dar incapatanat, teckelul este un membru al raselor cainilor de vanatoare. Este un caine inteligent, vioi, abil, ascultator, foarte curajos, cu un simt olfactiv deosebit, activ si perseverent, curios si uneori dominant.

Din punctul de vedere al iubitorului de vinatoare - Teckelul - indiferent de varianta sa de lungime a parului - este un ajutor nepretuit la vinatoarea la vizuina - la bursuc, vulpe sau alte jivine care traiesc sub pamint.. Fiecare aspect al corpului sau (in ciuda infatisarii sale caraghioase) a fost gindit si adaptat pentru a maximiza eficienta acestui caine in munca si lupta sa cu prada.

Dresajul acestui caine trebuie facut de o persoana cu experienta si de preferat in cadrul unui curs de dresaj pentru ca este un caine ce manifesta tendinte de dominare si de gandire independenta. Dar cu rabdare, o atitudine pozitiva, ferma, consecvent, fara a fi prea sever (sufera daca sunt pedepsiti) se pot obtine rezultate bune si sa invete multe, chiar daca nu va asculta intotdeauna orbeste comenzile. Are nevoie de miscare, plimbare, sa alerge (aveti grija ca poate fugi daca apare ceva care sa-i starneasca instincetele de vanator) pentru a se mentine in forma.

Teckelul este un caine de companie foarte indragit. Este curios, perseverent si ii face place sa fie implicat in activitatile familiei sale. Se pare ca teckelii au o energie nelimitata, astfel ca va vor mentine intr-o buna forma fizica. Datorita taliei lor, teckelii pot fi o alegere ideala pentru persoanele care detin pentru prima data un caine. Avertizand sonor, cu promptitudine, cand se apropie vreo persoana straina, acest caine se dovedeste un caine de paza bun. Teckelul se va intelege bine cu copiii, daca creste odata cu acestia. Teckelul adora sa faca gropi si tunele.

A fost crescut si selectionat nu doar pentru a urmari si identifica vizuina prazii, el este o adevarata "masina de ucis". Puteti remarca aceasta insusire a cainelui prin furia cu care ataca, in mediul domestic, papusile sau jucariile pe care le prinde. Corpul lung si picioarele scurte pe care cainele le are sunt perfect adaptate pentru a se strecura cu usurinta prin canalele vizuiniilor.

Teckelul standard cantareste in medie 9 kg si are o inaltime la nivelul greabanului 35-45 cm., in timp ce teckelul pitic are o greutate de 4 kg si o inaltime de circa 35 cm. Teckelul toy (de jucarie) are o inaltime de 30 cm si o greutate de 3,5 kg.

Clic aici pentru ACCESORII CAINI DE VANATOARE