Loading

Vijla

0,01 RON cu TVA

Vijla Click pe imagine pentru varianta marita

Vijla este un caine dispus sa accepte 365 zile pe an rolul de protector, prieten si partener de vinatoare, asteptind insa din partea proprietarului un inalt grad de respect si fermitate. Permanent afectuosi, Vijla sunt gata sa-si arate iubirea printr-o mare risipa de saliva pe mainile sau fata proprietarului, rozind usor la degetele tale sau aportind vinatul, de mult considerat pierdut.

Vijla moderna se crede ca este rezultatul unor incrucisari dintre vechii caini de vinatoare ai ungurilor si cei ai turcilor - incrucisare care s-a petrecut in timpul sec 18. De-a lungul timpului rasa a fost selectionata, pentru ca trebuia sa satisfaca atit nevoile de vinatoare ale nobilimii maghiare, dar si gustul acestora pentru lupta. Cu timpul a aparut chiar si o "specializare" a acestei rase, care a fost data de geografia locurilor in care a fost crescuta si selectionata, aparind nevoia ca rasa sa raspunda atit solicitarilor date de vinatul mare din Transilvania si Nordul Ungariei.

Puritatea rasei, cu minunata roba de culoarea aurului ruginiu, este subliniata de factori anatomici si de comportament care singularizeaza Vijla printre caini pontatori, atit continentali cit si insulari. Infatisarea generala a Vijlei maghiare - sugereaza demnitate si o vigoare subtila, sub un aspect de aparenta fragilitate. Corpul are forme nobil curbate, perfect echilibrat, construit parca pentru alergare.

Figura este inteligenta, cu muschii faciali dezvoltati si bot uscat. Urechile rotunjite atirna usor, dar nu se compara cu ale bloodhoundului. Pielea este bine intinsa pe trup si cap. Corpul este musculos si bine proportionat.

Virtutile vinatoresti ale Vijlei sunt date de exceptionalele sale calitati de caine pontator. Cainele poate fi folosit cu succes atit la vinatul mic - unde prezinta un aret ferm si un aport multumitor, dar si in padure la goana vinatului mare, unde se descurca satisfacator.

Vijla necesita alimentatie de calitate, fiind un caine de munca, care depune un efort intens in ternul de vinatoare. Este recomandabil sa-l hranim cu mincare preparata industrial, impartita in 2 mese zilnic, dupa care timp de 1 ora nu este recomandabil efortul fizic pentru a evita fenomenul de dilatatie - torsiune a stomacului. Unghiile trebuie taiate scurt, mai ales daca pardoseala padocului este din beton.

Este un caine de dimensiuni medii avind dimensiunea standard, masurata la umeri, pentru masculi intre 57 - 64 cm iar pentru femele intre 53 - 60cm. Greutatea cainelui trebuie sa fie intre 22 -30 kg. Vijla maghiara este cunoscut ca un caine aristocratic, cu mare traditie intre cainii pontatori.

Clic aici pentru ACCESORII CAINI DE VANATOARE 

DE VANZARE 1 FEMELA DE 6 LUNI.URGENT.